News detail

Ricardo Santana : "We took the decision to believe 100% in our young generation."

09/02/2023 – 12:30

Ricardo Santana – Coach Leuven Women's Team :


Dat we met onze enorme jonge ploeg in de onderste regionen staan is geen verrassing. Binnen de club namen we immers de beslissing om voor honderd procent te geloven in onze jonge generatie.

We maakten progressie en daarom hou ik aan de eerste competitieronde een goed gevoel over.

Tot meer scoringskansen geraken is nu ons voornaamste werkpunt. Als we daar in slagen gaan we van Leuven een zeer sterke tweede ronde zien. We beseffen dat er met dit team tijd nodig is.

Dit seizoen is het ons enige doel om in de Eredivisie te blijven en daarna willen we dit team zo hoog mogelijk stuwen.


Lauren Vanhee – Captain Leuven Women's Team :


Nadat we enkele minderde resultaten dienden te verwerken grepen we op 23 oktober een punt op het veld van Dragons (0-0). Dat resultaat gaf ons een enorme boost. Ik vond het knap van het team dat we na enkele ontgoochelingen terugvochten. Die match gaf ons ook het gevoel dat we voor heel wat ploegen in de Eredivisie niet hoeven onder te doen.

Ons voornaamste doel vanaf maart is duidelijk: wegkomen van de tiende plaats, zodat we die barragematch vermijden en met zekerheid in de Eredivisie blijven.

Vooral het scoren zal beter moeten. Het is al langer geweten – we scoorden in twaalf wedstrijden slechts zes doelpunten - dat daar ons probleem schuilt.

Indien we in de tweede helft van het seizoen meer punten willen pakken, moet zowel onze strafcorner als ons aanvallend spel efficiënter worden.


Hervatting van de wedstrijden op 05/03/2023 :
Leuven - Orée

Other news

Highlights (NL) MEN: Oree 2-4 Leopold

26/03/2023 – 16:52

Highlights (FR) MEN: Oree 2-4 Leopold

26/03/2023 – 16:49

Highlights (NL) MEN: Leuven 2-1 Herakles

19/03/2023 – 16:14

Partners

Top